Cégeknek

Kiszervezés a hosszútávú és hatékony megoldás!

 

A szolgáltatás piacán fokozódó vevői igényként jelentkezik, hogy bizonyos egyszerű, szakképesítést nem igénylő (betanított munka) feladatokat (ellenőrzés, csomagolás, összeszerelés, tesztelés, komissiózás stb.) a szolgáltató vállalkozásként kiszervezve végezzen. 

 

Kiszervezett tevékenység jelentése: A kiszervezett tevékenység olyan szerződésbe foglalt megállapodás, amely alapján a fővállalkozó az alvállalkozót meghatározott feladatok végrehajtásával bízza meg, amely lehet termelési folyamat része, de akár a teljes termelési folyamat, vagy munkaerő-piaci szolgáltatás vagy kiegészítő szolgáltatások is.

 

Kiszervezési típusok:

Non-managed service / Nem irányított szolgáltatás
Ide tartozik minden olyan munkaerő-piaci szolgáltatást, amely esetében csak a munkaerőt „adjuk” el és a Partnerrel osztott munkáltatói felelősség van. A Kölcsönbe vevő az, aki a munkavállalók a munkavégzését irányítja és munkabérét (juttatásait) részben vagy egészben meghatározza. A munkafeladatok elvégzéséhez a szolgáltató nem ad irányítást vagy szakmai tudást.  A Human Labor Quality Kft. stratégiai partnere révén az ország bármely pontján képes biztosítani a szükséges munkaerő-állományt, így a kiszervezett feladatok ellátását is.
 
  1. Munkaerő-piaci szolgáltatások kiszervezése (pl.: munkaerő kölcsönzés, közvetítés, diák – nyugdíjas foglalkoztatás, minőségügyi mérnök támogatás, rezidens mérnöki szolgáltatás, minőségügyi vezető kihelyezés) A munkaerő-piaci szolgáltatás kiszervezés a munkaerő rendelkezésre bocsátását jelenti, berendezés, irányítás és felszerelés biztosítása nélkül. Szakértőként minden esetben javaslatot teszünk a legideálisabb foglalkoztatási formára. Szellemi pozíciók esetén a gyakornokoktól egészen a szaktudással rendelkező mérnök szakemberekig képesek vagyunk biztosítani munkavállalókat tipikus és atipikus foglalkoztatási formákban.  Fizikai területen jellemzően munkaerő-kölcsönzés keretében bocsájtjuk rendelkezésre a szükséges magyar munkavállalói létszámot, hiányszakmák esetén akár külföldi munkavállalók bevonásával.
Managed service / Irányított szolgáltatás
Irányított szolgáltatás igénybevételekor, teljes felelősséget vállalva - önállóan irányítva/oktatva/felügyelve a munkavállalókat - működünk a Partner megbízásából, annak telephelyén vagy a szolgáltató saját telephelyén. Tehát, munkavállalók a Vállalkozó irányításában végzik a tevékenységet, a Partner termelési irányításától függetlenül, ezáltal nincs osztott munkáltatói felelősség. A szolgáltatás az erőforrások biztosításán felül szakmai tudást használ fel/ad hozzá a tevékenységhez.
 
  1. Kiegészítő tevékenységek kiszervezése (pl.:  könyvelés, bérszámfejtés, raktározás, ipari/irodai takarítás, mérnöki támogatás) A kiegészítő tevékenység nem része a termelési folyamatnak, alapvető feladata a termelő egység általános működésének támogatása.
  2. Termelési folyamat (gyártás) kiszervezése (pl.: összeszerelés, csomagolás, komissiózás, minőség-ellenőrzés, utómunka) A fővállalkozó/megrendelő termelési folyamat egy része, vagy egészének átadása egy másik cégnek (vállalkozónak) Ezek a kiszervezett tevékenységek, történhetnek a Megrendelő saját üzemében, vagy a vállalkozó által üzemeltett külső helyszínen.
  3. Szolgáltató tevékenységek kiszervezése (pl.: call center üzemeltetése) Amikor a fővállalkozó a saját szolgáltató tevékenységét részben vagy egészben kiszervezi és vállalkozóval végezteti.
  4. Mezőgazdasági termelés folyamatának kiszervezése (pl.: palántázás, metszés, szüretelés, almaszedés, kukorica címerezés) Szezonálisan kiszervezi a tevékénységeinek egy részét, de a fővállalkozó tulajdonát képezi minden, a tevékenység elvégzéséhez szükséges eszköz, növény vagy termény.

A kiszervezésnek 2 féle módozata van

 

„On-site” létesítmény az ügyfél telephelyén/üzemében, elkülönített területen végzett fő- vagy részfolyamatok,  Pl.: Ellenőrzés, utómunka, javítás tevékenységek, csomagolás, komissiózás

"Off-site" létesítmény - a gyári és/vagy működési folyamatok / részfolyamatok kiszervezése az ügyfél telephelyén kívülre, a szolgáltató által működtetett helyszínre